Parādīti visi 3 rezultāti
- No: € 0.00
Jāņu siera pagatavošanai
Ātrs pārskatsSastāvdaļas:
Grasberga svaigpiens – 3 L
Grasberga biezpiens – 1 kg
Brīvo vistu olas “EVA” – 4 gab
Baltais EKO sviests – 70 g
Naukšēnu ķimenes – 2-3 saujas
Sāls – 1 ēd. k.
Pagatavošana:
Samaltu biezpienu pievieno katlā uzkarsētam pienam, to ik pa laikam apmaisa, līdz kamēr biezpiens atdalās no sūkalām. Sūkalas atdala no biezpiena izmantojot marli. Kad sūkalas ir notecējušas, biezpienu liek katlā kopā ar sakultām olām, sviestu, ķimenēm un sāli. Ja siers ir paredzēts ar papildus piedevām, tad tās nepieciešams pievienot šijā brīdī. Dzeltenākai siera nokrāsai var pievienot 1 tējkaroti kurkumu. Uzkarsētu un samaisītu sieru iesien marlē un atstāj dzesēties vēlams vismaz 12 stundas.
Lai labi garšo!
- No: € 0.00
Mini sparģeļi ar Holandes mērci, Soiras sieru un Pupuchiem
Ātrs pārskatsKlasika – mini sparģeļi ar Holandes mērci, es vēl pievienoju Soiras sieru un Pupuchus kraukšķīgumam!Holandes mērce:120 g sviests
pusēdamkarote citrona sula
naža gals citrona miziņa
tējkarote ūdens
viens olas dzeltenums
Sāls un svaigi malti pipari pēc garšasUn Soiras siers izcilam papildinājumam – šajā receptē izmantoju Ādažu torni.Kārtīgi atdala olas baltumu no dzeltenuma, dzeltenumu ieliek karstumizturīgajā bļoda, pievieno citrona sulu, miziņu, sāi un ūdeni. Ūdens peldē sildot maisa līdz izveidojas krēmīga konstistence. Tad ar strūklu pievieno izkausētu sviestu ( nesadedziniet sviestu ) un karsējot iemaisa mērcē. Pievieno svaigi maltus piparus.Pārlej pāri blanšētiem sparģeļiem, kurus apcep sviestā.Es pievienoju vēl grauzdētas Pupiņas kraukšķim un Soiras sieruLabu apetīti! - No: € 0.00
Teriyaki wok ar lauku cāļa fileju un klasiskajām nūdelēm
Ātrs pārskatsSastāvs:Lauku cāļa fileja – 2 gab.
Mājas nūdeles – 1 pax.
Teriyaki mērce Blue Dragon – 1 pax.
Sarkanais sīpols – 1 gab.
Cukurzirņi – 1 pax.
Pak Choi – 1 galv.
Sarkanie redīsi – 3 gab.
Loki – 30 g
Sarkanais čili- 1 pāksts
Ķiploks – 1 galv.
Ingvers – 1 īkšķa izmēra gabals
Redīsu vai rukolas milrosalāti – 1 pax.
Pupuchi kaltētās pupas ar vai bez sāls – 1 pax.
Pagatavošana:Piemērota izmēra katliņā uzvāra ūdeni un tajā noblanšē četrās daļās grieztu Pak Choi salāta galviņu. Pak Choi strauji atdzesē ledainā ūdenī, lai saglabātos kraukšķīgums un koši zaļā krāsa. Redīsus, lokus un čili smalki sagriež un atsvaidzina aukstā ūdenī. Cukurzirņus un sarkanos sīpolus sagriež smalkos salmiņos. Vistas fileju sagriež strēmelītēs.
Ūdenī kurā blanšēts Pak Choi vāram nūdeles ne ilgāk par 3 minūtēm!! Paralēli uzkarsējam WOK pannu un tajā ielejam eļļu, kad eļļa karsta tajā liekam ķiplokus un ingveru. Līdz ko tie kļuvuši zeltaini pievienojam vistas fileju. Burtiski pēc divām minūtēm liekam klāt sīpolus un cukurzirņus. Nūdeles nosusinam un liekam klāt WOKam. Visu pārlejam ar terijaki mērci, rūpīgi izmaisam. Wok gatavs!
Bļodā izkārto Pak Choi, pāri liek nūdeleļu WOK un pasniedz garnējot ar redīsiem, čili, lociņiem, mikrosalātiem un protams, Pupuchi pupiņām, kuras iedos īpašu kraukšķi un tekstūru dažādību.
Lai labi garšo! 🙂